deski ei

19.02.2010 kello 13.00

Mari Isopahkala on voittanut Lapponia Jewelryn järjestämän kansainvälisen korumuotoilukilpailun – The Next Episode


Lapponia Jewelry Oy:n järjestämän kansainvälisen muotoilukilpailun ”The Next Episode” voitti suomalainen Mari Isopahkala. Tsekkiläinen Lenka Trubaèová ja suomalainen Jenni Karttunen jakoivat toisen palkinnon. Lisäksi tuomaristo päätti jakaa kaksi kunniamainintaa. Ne annettiin japanilaiselle Megumi Kasaille ja saksalaiselle Milena Lindelle.

Juhlavuoden kansainvälinen kilpailu nuorille muotoilijoille

Lapponia Jewelry Oy järjesti kansainvälisen muotoilukilpailun ”The Next Episode” alle 35-vuotiaille muotoilijoille tai muotoilualan opiskelijoille. Kilpailun myötä Lapponia halusi rohkaista nuoria muotoilijoita suunnittelemaan moderneja, tulevia klassikkokoruja sekä antaa mahdollisuus omien korutöiden kansainväliselle näkyvyydelle. Kilpailun tavoitteena on tuoda esiin nuorten muotoilijoiden taiteellista ja modernia nykypäivän korumuotoiluosaamista.

Anonyymejä kilpailutöitä saapui 26:sta eri maasta. Lähes 140 osallistujasta valittiin 17 jatkoon.

Kilpailu juhlistaa vuonna 2010 vietettävää Lapponian 50-vuotisjuhlavuotta.

Kilpailun voittajatyöt

Kilpailun voitti Mari Isopahkala Suomesta Pisara-nimisellä korusarjallaan. Pisara-sarja sisältää taidokkaita ratkaisuja, hopeapinnat ovat ilmeisen yksinkertaisia, mutta ne luovat erittäin esteettisen vaikutelman. Pisara oli kilpailukoruista eniten valmis teos, jossa inspiraatio, teema, nimi, estetiikka ja muotoiluratkaisut yhdistyivät kauniisti viimeistellyksi koruksi.

Toisen jaetun palkinnon saa tsekkiläisen Lenka Trubaèován suunnittelema Inarijärvi päivällä ja yöllä -koru, jonka tulkinnassa käytettiin hämmästyttävän ilmaisuvoimaisia, mutta silti ilmeisen yksinkertaisia ratkaisuja. Tuomaristo arvosti värillisen akryylin ja "kylmän" hopean välistä vuoropuhelua. Sarjan olemuksen vaivaton muuttaminen akryyliosia vaihtamalla on kekseliäs idea. Jaetun toisen palkinnon saa suomalaisen Jenni Karttusen Adagio-koru, joka oli kaikkein rohkein teos ja herätti juryssä eniten keskustelua. Kaulakorun jännite intensiivisesti veistetyn puuosan ja hienovaraisen kultaosan välillä on vaikuttava erityisesti sen takia, että se yhdistyy yllättävän hyvään käytettävyyteen ja taidokkaaseen toteutukseen.

Tuomaristo päätti antaa kunniamaininnan kahdelle kilpailutyölle. Toinen on Milena Linden Reflection -korusarja, jota kiitettiin päämäärätietoisuudesta ja luovasta konseptista. Myös japanilaisen Megumi Kasain Caterpillar -koru saa kunniamaininnan. Tuomaristo piti ideasta, jossa ilmeisen perinteinen ja hienovarainen koru toteutettiin vahvan käsitteellisesti ja jopa ironisesti.

Vaikuttavat voittajat

Kilpailun tuomariston mukaan kolme voittajaa erottautuivat muista kilpailijoista näyttävillä ja johdonmukaisilla tulkinnoillaan aina konseptoinnista lopulliseen ja käytettävään korun hahmomalliin.

Kaikkien loppukilpailuun edenneiden korusuunnitelmien taso oli hyvä ja ne edustivat hyvin kansainvälistä modernin korusuunnittelua. Mahdollisia puutteita kysyttäessä tuomaristo totesi, että joissakin töissä voisi pyrkiä entistä innovatiivisempaan korumuotoiluun sekä rohkeampaan otteeseen.

Kilpailun ohjelma on tehty yhteistyössä Teollisuustaiteen Liitto Ornamo Ry:n kanssa.

Lisätietoja:

Viestintäpäällikkö Petra Nikkinen,
puh. +358 40 521 7772,
petra.nikkinen@lapponia.fi

Lapponia Jewelry Oy muodostaa yhdessä Kalevala Koru Oy:n kanssa korukonsernin, joka on alansa suurin yritys Suomessa ja suurimpia Pohjois-Euroopassa. Konsernin vuosiliikevaihto on n. 24 miljoonaa euroa ja henkilömäärä n. 240. Työntekijät ovat alallaan Suomen huippuammattilaisia sekä käsityön että korkean teknologian osaamisessa. Kaikki korut valmistetaan Suomessa.
The Art of Expression.Materiaali on julkaisijan tuottamaa.