deski ei

17.01.2017 kello 11.12

Sirkuspoika Oliver -lastenkirjakilpailuun tuli 113 käsikirjoitusta


REUNA-kustantamo lanseeraa uuden lastenkirjasarjan, jonka hahmot on piirtänyt lahjakas nuori kuvittaja Veera Miettinen ja johon haetaan käsikirjoittajia kilpailulla. Määräaikaan mennessä kilpailuun saapui 113 tarinaa. Voittaja saa 1000 euron palkinnon ja kustannussopimuksen. Lisäksi kaksi kirjoittajaa saa 250 euron palkinnon.

Kilpailun raadin muodostavat kirjabloggari Krista Airola, kääntäjä Taija Mård ja Reuna-kustantamon tuottaja Anna Toni. Tarinat kertaalleen lukenut raati kertoo, että yli sadan tekstin joukkoon on mahtunut monia iloisia yllätyksiä. Sirkuksen ”taianomainen koppi” on innoittanut mitä ihmeellisimpiin seikkailuihin.

Voittajakäsikirjoituksessa pitää kuitenkin olla kohdallaan kaikki: sujuva kieli, kekseliäs juoni, kohderyhmän huomioiminen, ohjeiden noudattaminen, sopivuus kansainvälisille markkinoille ja vielä se jokin, joka tekee Oliverista lasten supersuosikin.

Raati ei tiedä kirjoittajien henkilöllisyyttä. Kolmen parhaan tarinan kirjoittajille ja mahdollisille kunniamaininnan saajille ilmoitetaan 20. helmikuuta mennessä ja voittajat julkistetaan kilpailua sponsoroivan Framery Oy:n palkintojuhlassa Tampereella 4. maaliskuuta. Voittajan toivotaan pääsevän haastateltavaksi Jyväskylän kirjamessuilla 25. maaliskuuta.

Lisätiedot:
REUNA Kustantamo ja kirjakauppa Oy
kustantaja Tarja Tornaeus, tarja.tornaeus@reunalla.fi, puh.0500 610762
verkkokauppa http://reunalla.fi, facebook kustantamoreuna
Framery Oy:n kotisivut www.framery.fiMateriaali on julkaisijan tuottamaa.