deski ei

27.02.2017 kello 11.41

Attendo Hammaslääkäri Tilkan suunterveyden ammattilaiset huolsivat vanhusten suita


Attendo Hammaslääkäri Tilkasta marssi neljä hammaslääkäri- ja hoitajaparia Helsingin Mannerheimintien toisella puolella sijaitsevaan Folkhälsanin Senioritaloon ystävänpäivänä. Kaikkiaan 40 muistisairaan ikäihmisen hampaat harjattiin ammattilaisten toimesta ja samassa yhteydessä kurkistettiin, onko suussa välitöntä hoitoa vaativaa tilannetta. Kymmenen muistisairaan omaiselle laitettiin tieto hoitotarpeesta. Hammashuollon talkoot tehtiin vapaaehtoistyönä.

Avun ja tiedon lisäksi suun terveyden ammattilaiset veivät tuomisina jokaiselle ikäihmiselle ruusun ystävänpäivän kunniaksi sekä suuvettä, hammastahnan ja -harjan.

- Hyvänmielen tempauksemme sai alkunsa kahvipöytäkeskusteluissamme, joissa pohdimme, mitä hyvää voisimme tehdä. Aika pian keksimme, että voisimme tarjota ammattitaitoamme Suomea rakentaneiden ikäihmisten hyväksi, kertoo Attendo Hammaslääkäri Tilkan esimies Johanna Rancken.

- Eräs rouva alkoi itkeä, sillä niin otettu hän oli tilanteesta. Tuli kauhean hyvä mieli puolin ja toisin käynnistä. Olipa mukava, että meidät otettiin niin kivasti vastaan, kiteyttää Johanna.

Ranckenin mukaan ikäihmisillä oli hyvin omia hampaita suussa. Se kielii, että hampaista on pidetty huolta läpi elämän. Pulmakohtana olivat reiät ja etenkin hammaskivi. Hammaskiveä syntyy väistämättä, kun oman käden motoriikka heikkenee ja jos hammaskiveä ei poistateta säännöllisesti.

Attendo Hammaslääkäri Tilkan väki toivoo, että heidän tempauksensa antaisi idean jollekin muullekin tehdä hyvä teko ja voi olla, että ensimmäisen kokeilun jälkeen tästä sukeutuu heillekin säännöllisempi tapa.

lisätietoja:

Johanna Rancken
yksikön esimies, Attendo Hammaslääkäri Tilkka
p. 045 1362 723
johanna.rancken@attendo.fi
Materiaali on julkaisijan tuottamaa.