deski ei

27.03.2017 kello 08.30

Kutsu: Tervetuloa tutustumaan valokuvaaja ja maalari Chris Hackmanin 90-vuotisjuhlanäyttelyyn


Touches of the Mind Galleria Saimassa 2-9.4 2017.
Näyttelyn avajaiset ovat lauantaina 1.4.2017 klo 15-17, tällöin taiteilija on paikalla.

Chris Hackmanin lapset halusivat yllättää tänä vuonna 90-vuotta täyttävän taiteilijaäitinsä järjestämällä taidenäyttelyn hänen 2000-luvulla maalaamistaan akryyli ja sekatekniikka teoksista.

Chris Hackman toimi kymmeniä vuosia valokuvaajana. Aikaisemmin hän asui pitkään tällä alueella Ullanlinnassa. Galleria Saima sijaitsee siis hänen entisillä kotikulmillaan. Alueella asuu varmasti vielä paljon ihmisiä, jotka muistavat hänet menneiltä vuosilta.

Valokuvaamisen myötä hänen taiteilijan silmänsä kehittyi ja hänen oli myöhemmin helppo siirtää vankka taiteellinen näkemys ja kokemus maalaamiseen.
Tämän työn tuloksia saamme ihailla nyt huhtikuun alkupäivinä Galleria Saimassa.

Chris Hackman
Touches of the Mind
akryyli ja sekatekniikka maalauksia
2.-9.4.2017

Galleria Saima
Neitsytpolku 9
00140 Helsinki
Avoinna ke-pe klo 11-17 ja la-su 12-16

Lisätietoja Lea Karttunen, galleristi
0405411742

- 1950-luvun alussa hankin ensimmäisen kamerani. Rahoitus siihen järjestyi, kun Skye-terrierini sai 10 pentua, muistelee Chris Hackman iloisena.
- 1960-luvulta lähtien minulla oli oma pimiö, missä kehitin ja jalostin valokuviani. Minulla oli Helsingisssä omia valokuvanäyttelyitä ja osallistuin myös vuosinäyttelyihin.
- Kuviani julkaistiin myös eri yhteyksissä (mm. Photography Year Book) ja menestyin myös kansainvälisissä kilpailuissa. Muuton vuoksi minun oli harmikseni luovuttava pimiöstäni.
- 1980-luvulla prosesseja ryhdyttiin digitalisoimaan. Kiinnostukseni laantui - olinhan aina kehittänyt kuvani käsin omassa pimiössäni. Tällöin kiinnostukseni alkoi suuntautua kuvataiteisiin. Luomisinnollani ei ollut rajoja ja osallistuin vuosia ahkerasti lukuisille taidekursseille.
- 2000-luvulla ryhdyin maalaamaan todenteolla. Tutustuin eri tyylilajeihin ja aihealueisiin. Ensin kohteena olivat maisemat, puut ja kivet. Vähitellen ilmaisuni kehitys kulki yhä abstraktisempaan ilmaisuun. Maalaukseni alkoivat muistuttaa valokuviani siinä, että pelkistin kulloistakin käsittelemääni aihetta mahdollisimman pitkälle.

Toivon, että pystyn töilläni välittämään katsojalle maalatessa kokemaani suurta luomisiloa.

Chris Hackman
taiteilija


Materiaali on julkaisijan tuottamaa.