deski ei

29.03.2017 kello 14.52

Kotitalouden Kompassi -tunnustuspalkinto Aira Kuvajalle


JULKAISUVAPAA 31.3. KLO 15

Suomalaisten kotitalousalan toimijoiden verkosto FIN-IFHE on myöntänyt Kotitalouden Kompassi -tunnustuspalkinnon kasvatustieteiden maisteri, KTaO Aira Kuvajalle tunnustuksena suomalaisten kotitalouksien ja kotitalousosaamisen hyväksi tehdystä työstä. Kuvaja on Kotitalousopettajien liitto ry:n toiminnanjohtaja, Kotitalous-lehden toimituspäällikkö ja free lance -toimittaja. Hän myös suunnittelee ja toteuttaa kursseja mm. kansalais- ja työväenopistoissa. Eduskunnan kotitalouden tukirenkaassa Kuvaja toimii sihteerinä.

Palkintoperusteluissa todetaan myös, että Kuvaja pitää sosiaalisessa mediassa monipuolisesti esillä kotitalouden merkitystä ja hyvää arkea mm. ahkerana bloggaajana. Kuvaja tekee myös vapaaehtoistyötä turkulaisen Operaatio Ruokakassin tiedottajana ja käytännön tehtävissä vähävaraisten ja syrjäytyneiden ihmisten hyväksi.

FIN-IFHE ja Eduskunnan kotitalouden tukirengas järjestivät 31. maaliskuuta Kuivauskaapista kehitysyhteistyöhön – kestävää kehitystä suomalaisilla kotitalousteoilla -seminaarin Marttaliitossa. Tilaisuuden pääpuhuja, europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen korosti kotitalousopetuksen, -tutkimuksen ja -neuvonnan merkitystä YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamisessa. ”Kotitalouksissa piilee myönteinen muutosvoima kaikissa niissä energia- ja ruokapoliittisissa valinnoissa, joita päivittäin teemme”, Pietikäinen totesi.

FIN-IFHE on kotitalousalan asiantuntijoiden yhteistyöverkosto. Se on yhdistävä linkki maailmanlaajuisen kotitalousalan kattojärjestön (IFHE) sekä sen suomalaisten organisaatio- ja henkilöjäsenten välillä. International Federation for Home Economics (IFHE) on kansainvälinen kotitalousalan asiantuntijajärjestö. Kotitalouden kompassi on myönnetty vuodesta 1984 lähtien 12 kertaa suomalaiselle henkilölle tai yhteisölle, joka työssään edistää kotitalouden arvostusta.

Eduskunnan kotitalouden tukirengas on perustettu vuonna 1993. Tukirengas on parlamentaarinen toimielin, jonka puitteissa kohtaavat eri poliittisten puolueiden edustajat sekä kattava edustus kotitalouden alan toimijoita. Tukirenkaan tavoitteena on edistää kotitalousopetuksen ja kotitalousalan asemaa yhteiskunnassa sekä nostaa ajankohtaisia kysymyksiä yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Yhteystiedot:
Aira Kuvaja, kotitalousopettajien.liitto@kolumbus.fi, p. 040 500 8316
Terhi Lindqvist, puheenjohtaja, FIN-IFHE, terhi.lindqvist@martat.fi, p. 050 516 9412
Sari Tanus, kansanedustaja, Eduskunnan kotitalouden tukirenkaan puheenjohtaja,
sari.tanus@eduskunta.fi, p. (09) 432 3176Materiaali on julkaisijan tuottamaa.