deski ei

11.04.2017 kello 10.30

Kutsu: TUOTTAVIN JATKO

Lahden Taideinstituutista 2016 viimeisenä valmistuneen ryhmän näyttely

Lahden Taideinstituutista 2016 viimeisenä valmistuneen ryhmän näyttely
Galleria Saimassa Helsingissä 26.4.- 14.5.2017

Medialla on mahdollisuus tulla ennakkoon tutustumaan TUOTTAVIN JATKO -näyttelyyn avajaispäivänä 25.4.2017 klo 14. Avajaiset klo 17-19.
Ryhmän taiteilijat: Suvi Forssén, Mine Güngör, Niklas Ingelius, Veera Inkeri, Maaria Jokimies, Heidi Katajamäki, Katri Korjus, Minna Louhelainen, Elisa Marin, Arttu Matilainen, Jenni Niskala, Kaisa Porkka, Anssi Uusnäkki.
Taiteilijat ovat paikalla kertomassa töistään ja kuulumisistaan.

Lämpimästi tervetuloa Galleria Saimaan tiistaina 25.4. 2017 klo 14.

Galleria Saima
Neitsytpolku 9, 00140 Helsinki

Lisätietoja:
Lea Karttunen, galleristi
0405411742


- Elämän aikana kerääntyneiden muistifragmenttien uudelleenkokoaminen synnyttää todentuntuisia, mutta tosiasiassa valheellisia myyttejä ja muita totuusmuunnoksia. Muistoihin perustuvat rekonstruktiot ovat ailahtelevaisessa
sirpaleisuudessaan aina vain approksimaatioita totuudesta - ne ovat tarinoita, joista ihminen hitaasti kutoo itseään.
Galleria Saiman näyttelyn töitteni pohjana käytin pohdintojeni kuvastona niitä lukemattomia tunteja, jotka olen viettänyt keskellä meriä ja järviä; mukana on kaikuluodattuja muistinpalasia niin Karibialta kuin Savostakin.
Yleensä ottaen katson olevani maailmansisältöä luova, järjestävä ja esittävä käsityöläisfilosofi ja auttamaton humoristi. Kartoitan taiteellani vaatimattomasti maailmankaikkeutta ja tietoisuutta sekä kaaoksen ja järjestyksen suhdetta. Maan- ja taivaidenmittausinstrumentteinani käytän vapaasti ja häikäilemättä esimerkiksi lääketieteen, mineralogian ja
matematiikan kuvastoa, lainalaisuuksia ja käsitteitä.
Minna Louhelainen

- Pääasiallisesti maalaan, mutta koen taiteellisen työskentelyni liittyvän ennemmin tapaan ajatella ja nähdä kuin itse teosten tekemiseen. Materiaalin tuottaminen liittyy taas ajattelemisen tapaan ja näkemiseen siinä mielessä, että vain näkemällä uutta voi myös saada uusia ajatuksia. Tähän perustuu myös työskentelyn lineaarinen eteneminen: teen kuvia jotka pohjaa aiemmissa maalauksissa tehtyihin havaintoihin. Eteneminen ilmenee asioista, jotka koen
merkityksellisiksi ja merkityksellisyys ilmenee käsityskykyä haastavana kokemuksena ja itselleni jonain uutena.
Tällä hetkellä maalaan sinistä reikänä taikka epä-aineena.
Niklas Ingelius

- Maalaan ja piirrän ja installoin minne milloinkin. Teosteni kieli on viiva ja lähtökohta tunteessa. Tuon näkyväksi sen mitä korvien välissä tapahtuu ja sisältä tuntuu. Tila, niin sisäinen kuin ulkoinen kiinnostaa minua.
Heidi Katajamäki

- Olen kahden kulttuurin kasvatti. Syntynyt 1980-luvulla. Minua kiinnostavat luonnossa tapahtuvat ilmiöt sekä tiede. Yleisenä filosofianani toimii Kurt Vonnegutin kirja Galápagos. Faktan ja fiktion sekoittamisesta syntyy teoksia, jotka herättävät kysymyksen: entäs jos?
Olen myös tekstiili- ja korusuunnittelija. Kuvia teen milloin milläkin tekniikalla.
Mine Güngör

- Nykyiset työni ovat henkilötutkielmia ja figuurimaalauksia, jotka liittyvät eri tavoin pohjoismaisiin kansanperinteisiin ja mytologiaan. Maalauksissa tulee esille erityisesti abstraktin ja esittävän suhde, sekä materiaalin kerroksellisuus.
Elisa MarinMateriaali on julkaisijan tuottamaa.