deski ei

07.07.2009 kello 10.28

Marko Koskisen ruokakirjalle arvostettu kansainvälinen palkinto


Taitotalon ravintolatoimenpäällikkö Marko Koskisen upea kirja Passione – intohimona italialainen keittiö palkittiin heinäkuun alussa maailman parhaana italialaisena ruokakirjana The Gourmand World Cookbook Awards Gaalassa Pariisissa. Viime vuonna valmistunut kirja palkittiin jo aiemmin parhaana suomalaisena keittokirjana. Kirja on tehty yhteistyössä toimittaja Christer Lindgrenin ja valokuvaaja Jukka Lehtisen kanssa. Kustantajana on Otava.

Nyt voitettu kansainvälinen kilpailu kerää vuosittain kymmeniä tuhansia omissa maissaan palkittuja kirjoja. Tänä vuonna italialaisten kirjojen sarja oli kovatasoinen, mukana oli neljäntoista eri maan parasta italialaista keittokirjaa. Raati antoi erityistä kiitosta sekä kirjan sisällölle että hienoille valokuville ja graafiselle suunnittelulle.

- Jo finaaliin pääseminen oli saavutus ja voitto todellinen yllätys, Marko Koskinen itse sanoo.
Koskinen työskentelee Ami-säätiön tytäryhtiön Amicom Oy:n ylläpitämän Taitotalon kongressikeskuksen ravintolatoimenpäällikkönä Helsingin Pitäjänmäessä. Ami-säätiö on myös maamme johtavan aikuiskouluttajan Amiedun taustalla.

Taitotalon ravintolat tarjoavat työssäoppimisympäristön Amiedun ravitsemisyksikön opiskelijoille eli näin he pääsevät hyödyntämään Koskisen ammattitaitoa. Koskinen on mukana myös kehittämässä kongressikeskuksen liiketoimintaa ja ruokatuotteita.

Passione-kirjaan kootut reseptit ovat hyvin käytännönläheisiä ja kaikki tarvittavat raaka-aineet ovat saatavilla suomalaisista ruokakaupoista. Näin vähemmänkin harjaantunut kokki voi kokeilla Koskisen reseptejä omassa keittiössään. Noin 60 reseptin kirja antaakin monta houkuttelevaa vaihtoehtoa. Passione – intohimona italialainen ruoka -kirjaa myyvät hyvin varustetut kirjakaupat.

Lisätietoja:
Marko Koskinen
Ravintolatoimenpäällikkö,
Amicom Oy
gsm 040 762 9252
marko.koskinen@ami.fi

www.amiedu.fi
www.taitotalo.com


Materiaali on julkaisijan tuottamaa.