Kutsu: Jenni Vakkilainen 13.10-3.11.2019 Galleria Saimassa

Tervetuloa tutustumaan Jenni Vakkilaisen värikylläisiin, leikkisiin, positiivisiin, välittömiin, läsnäoleviin… maailmoihin, mitkä vievät
sinut mennessään hyvänolon ja ilon syövereihin. Jenni Vakkilaisen näyttelyssä MIXED NATURE on öljyvärimaalausten lisäksi esillä myös viime kesänä syntyneitä akvarelleja.

Jenni Vakkilainen
MIXED NATURE
13.10.- 3.11.2019
maalauksia ja akvarelleja

Tervetuloa!

Galleria Saima
Neitsytpolku 9
00140 Helsinki
Avoinna näyttelyaikoina ke-pe klo 11-17 ja la-su klo 12-16

Lisätietoja:
0405411742/ Lea Karttunen
www.galleriasaima.fi

– Väri itsessään toimii maalausteni lähtökohtana ja se on teosteni kantava tekijä. Maalaaminen on etsimistä, jossa eleet ja värit johdattavat teosta eteenpäin. Työskentelyssäni intuitiolla on myös iso merkitys. Se on havainnointia ja reagointia pienimpiinkin vivahteisiin.

– Kerroksellisen maalaamisen kautta teoksiin jää suunnittelemattomia pintoja ja tiloja, joita muuten ei olisi mahdollista saavuttaa. Ohuiden ja paksujen maalikerrosten luomat tekstuurit ja struktuurit rakentavat kuvan asteittain. Tässä piilee maalaamisen yllätyksellisyys, hallitun kaaoksen kiehtovuus.

– Leikin, positiivisuuden, välittömyyden ja läsnäolon kautta teoksiini muotoutuu maailmoja, jotka heijastuvat katsojille heidän omien kokemustensa kautta. Maalauksissani on paljon viitteitä jo olemassa olevasta maailmasta, niin tuttua kuin tuntematonta. Niihin ovat päässeet seikkailemaan myös rakkaat lemmikkini näkymättöminä hahmoina ja pieninä vilahduksina.

– Viime kesänä sain inspiraation akvarellimaalaamiseen viettäessäni päiviä luonnon keskellä Keski-Suomessa. Erilaisten kukkien, perhosten, pörriäisten ja lintujen ympäröimänä väripigmenttien leviäminen ja sekoittuminen veden avulla vei täysin mennessään. Tämä kokemus vaikutti myös öljyvärimaalaamiseeni ja koen kummankin tekniikan tukevan toistaan. Toki akvarellien välittömyys, herkkyys ja nopeatempoisuus suhteessa öljyvärimaalaamisen hidasluonteiseen peittämiseen ja paljastamiseen tekevät näiden kahden tekniikan välille mielenkiintoisen kontrastin.

Syyskuussa 2019
Jenni Vakkilainen


LATAA TIEDOSTOJA  • Jenni Vakkilainen, High Five, öljy, 150x150
    Lataa kuva