REUNA Kustantamo ja kirjakauppa Oy

Kutsu kirjan ”Kisu – Onnestain on puolet sinun” julkistukseen  

Aika: perjantai 8.2.2019 klo 18 alkaen

Paikka: Natsa-klubi (ravintola Kaarle XII), Kasarmikatu 40, Helsinki

Elina Saksalan kirjoittama ja Reunan kustantama kirja on elämäkerrallinen teos muusikko, tuottaja, kyläkauppias Kisu Jernströmistä, jonka kevyen musiikin ystävät muistavat muun muassa kappaleista Uneen aika vaipuu, Onnestain on puolet sinun ja Juustossa löytyy.

Kisu Jernström aloitti Topmost-yhtyeen rumpalina 14-vuotiaana. Kolme vuotta myöhemmin hänestä tuli laulusolisti, jonka hitit nousivat listojen kärkisijoille. Vuonna 1984 alkoi Kisun tuottajan ja säveltäjän ura, jonka huikeita käänteitä ei julkisuudessa ole aiemmin kerrottu. Kirkan kansainvälinen jättimenestys kappaleella Surun pyyhit silmistäni oli pitkälti Kisun ansiota. Muita ”Kisun tallin” tähtiä olivat mm. Samuli Edelmann, Edu Kettunen ja Vesa-Matti Loiri.

Menestysten kääntöpuolelta löytyy yhteensä yli kolme sairaaloissa vietettyä vuotta ja rankkoja verovelkoja. Tänä päivänä Kisu pyörittää kyläkauppaa Inkoossa. Hän on myös toiminut Inkoon kunnanhallituksen puheenjohtajana ja järjestää kesäfestivaalia.

Kirjassa muistojaan yhteistyöstä kertovat mm. Danny, Markku Veijalainen, Chrisse Johansson, Kassu Halonen ja Vexi Salmi. Tilaisuuden juontaa Harri Saksala. Kello 19–21 Kisu soittaa vanhojen bändikavereiden kanssa ja laulaa suurimmat hittinsä.

Kirjan kirjoittajalta, tietokirjailija Elina Saksalalta on aiemmin julkaistu kolme media-alan tietokirjaa sekä elämäkertateos Sakari Kukko – kaiken maailman pelimanni (2017).

(kuvateksti): Musiikin monitoimimies Kisu Jernström ja kirjan kirjoittaja, tietokirjailija Elina Saksala

Haastattelupyynnöt: Elina Saksala, saksala.elina@gmail.com, puh. 040 830 7956 tai Kisu Jernström kisu@kisun.fi

Arvostelukappaleet: tilaukset@reunalla.fi, kustantaja Tarja Tornaeus puh. 0500 610 762

 


LATAA TIEDOSTOJA

REUNA Kustantamo ja kirjakauppa Oy