REUNA Kustantamo ja kirjakauppa Oy

Kutsu: Kirjanjulkistus: Maarit Verronen – Laura Salama: Varjosaari – piilossa keskellä Helsinkiä

KUTSU kirjanjulkistukseen 5.3.klo 17–19

Tre <3 Nide, Kämp Garden, Kämp Gallerian 2. krs, Pohjoisespa 33, 2 krs.

Kirjailija Maarit Verronen ja kuvittaja Laura Salama tekivät kiehtovan kirjan Varjosaaresta, entisestä Pikku-Pässistä, pikkuisesta saaresta Kulosaaren kupeessa. Laajaan selvitystyöhön pohjautuva kirja avaa uuden kappaleen merellisen Helsingin historiaa.

Kirjassa kerrotaan saaren yli 2000 vuoden mittainen tarina maankohoamisen esiin nostamasta kivestä työväen asuntohuvilan pihapiiriksi ja siitä suojelluksi viheralueeksi ja geokätköpaikaksi. Verronen kirjoittaa taitavasti asiaproosaa, joka lähestyy jännityskertomusta – kuinka saaren lopulta käy!

Varjosaaressa on ollut komea kaksikerroksinen huvila ja vakituisia asukkaita vielä 1970-luvulla. Verronen on selvittänyt huvilan rakentajan ja omistajien, asukkaiden ja kävijöiden vaiheita ja kohtaloita.1900-luvun puolella talo oli jaettuna kolmen työläisperheen kesken. Talon autioiduttua palokunta löysi saarelta liekehtivän vajan ja päihtyneen mieshenkilön. Siinä välissä sillanvartijoiden perheissä kuoltiin tuberkuloosiin ja kotiin palanneet sotalapset vierastivat laskiämpäriä ja suolaista kaivovettä.

Tervetuloa kuulemaan lisää! Kustantaja Tarja Tornaeus jututtaa tekijöitä. Pientä tarjoilua. Kirjan juhlahinta 22 euroa (ovh 26,90).

Arvostelukappaleet info@reunalla.fi.

(kuva) Verronen-Salama: Varjosaari – piilossa keskellä Helsinkiä (Reuna 2019), 136 sivua. Kannen akvarellin lisäksi kirjassa on yli 30 Laura Salaman piirrosta saaren maisemista ja yksityiskohdista, joita on paljastunut arkistojen kätköistä, alkaen 1600-luvun lopun kuolonvuosien aikaisesta lammasvarkaudesta.

 


LATAA TIEDOSTOJA

REUNA Kustantamo ja kirjakauppa Oy