Galleria Saima

Kutsu: Neonkeltainen yllättää tammikuussa 2019 Galleria Saimassa!

Tervetuloa Lotta Eskon näyttelyn NEON AFTERTHOUGHT ennakkoesittelyyn tiistaina 15. tammikuuta klo 14.30 Galleria Saimaan. Taiteilija on paikalla ja esittelee näyttelyteokset.

Galleria Saima
Neitsytpolku 9
00140 Helsinki
Avoinna: ke-pe klo 11-17 ja la-su klo 12-16

Lisätietoja: Lea Karttunen 0405411742

Neon Afterthought Galleria Saimassa 16.1.-3.2.2019

Ilmoitathan tulostasi viimeistään perjantaina 11.1. klo 15 mennessä puh
0405411742 tai
galleriasaima.lea@mkv.fi

Kuvataiteilijana sekä esitystaiteen parissa työskentelevä Lotta Esko aloittaa Galleria Saiman näyttelykevään 2019. Lotta Eskon maalaustapaa on vuoroin ryöpsähtelevää ja intuitiivista sekä vuoroin tietoista ja tutkivaa. Hän maalaan sekä pleksille että kankaalle akryyli- ja öljyväreillä. Kuvataiteilijana hän kulkee jatkuvasti erilaisia sivupolkuja, jotka välillä risteävät esitystaiteen kanssa. Skenografina hän on tehnyt nykytanssia, teatteria, elokuvaa ja oopperaa. Hänen ystävänsä Maria Villa Largacha kuvaili tätä hänen työskentelynsä monipolvisuutta osuvasti pyöränä, jossa jokainen pinna on tärkeä osa liikettä.

Elämänsä aikana Lotta Esko on asunut välillä ulkomailla, muun muuassa Torontossa, Tukholmassa, Santiago de Chilessä, Riikassa ja Amsterdamissa, joissa hänellä on ollut myös näyttelyjä. “Tämä ulkomailla asumisen olotila on luonut osaksi arkipäivää toiseuden kokemuksen, joka on minulle tärkeä näkökulma taiteilijana”, kuvailee Lotta Esko.

“Tämän näyttelyn maalauksille on kaikille yhteistä maalauksellinen umpikuja, maalauksen kuolema. Tästä seuraa luonnollisesti uudelleensyntyminen, mutta ennen sitä tarvitaan spray-maaleja ja paljon sattumia ja virheitä sekä tasapainoilua erilaisten muotojen ja värien välillä,” jatkaa Lotta Esko.


LATAA TIEDOSTOJA

Galleria Saima