Galleria Saima

Kutsu: Nyt VARJOT puhuttavat Galleria Saimassa tiistaina 8.5.2018 klo 14

Yhteistä VARJOT -teemaa ovat toteuttaneet taiteilijat:
Tiina-Maria Aalto
Taru Aromäki
Nikolo Kerimov
Krista Kortelainen
Joonas Laakso
Ricky Lindén
Sampsa Sarparanta

Tiistaina 8.5.2018 klo 14 taiteilijat ovat paikalla.
Silloin voit tutustua ennakkoon näyttelyn teoksiin taiteilijoiden opastuksella.

Tervetuloa!
*)

VARJOT 9.5.-27.5.2018
maalauksia, keramiikkaveistoksia ja lasiteoksia

Galleria Saima
Neitsytpolku 9, 00140 Helsinki
Avoinna ke – pe klo 11-17 ja la – su klo 12-16
Lisätietoja 0405411742 / Lea Karttunen galleristi

*) Toivon, että ilmoitat tulostasi viimeistään perjantaina 4.5.klo 15 mennessä 0405411742/Lea Karttunen tai galleriasaima.lea@mkv.fi
_________

Syksyllä 2015 Galleria Saiman galleristi kutsui koolle taiteilijaryhmän. Nykyiseen ryhmään: Tiina-Maria Aalto, Taru Aromäki, Nikolo Kerimov, Krista Kortelainen, Joonas Laakso, Ricky Lindén ja Sampsa Sarparanta on tullut muutama vaihdos viime vuodesta.
Ryhmä on toteuttanut jo kaksi aikaisempaa yhteiseen teemaan pohjautuvaa näyttelyä. Keväällä 2016 teokset oli toteutettu VERKOT -teeman pohjalta, sitten keväällä 2017 näyttelyn yhteisenä teemana oli NÄKYMÄ ja nyt heillä on vuosi sitten saatu yhteinen VARJOT -teema.

VARJOT -näyttely koostuu useista maalauksista, keramiikkaveistoksista ja lasiteoksista

–  Varjot ovat heijastepintoja, jotka näyttäytyvät oikeissa olosuhteissa. Erittäin todellisia ja informatiivisia. Varjot antavat olemassa olevalle muodon, mutta voivat myös vääristää todellisuutta.
Akryylitusseilla lasille piirretyssä “Olipa kerran ja ei ollut…” -teossarjassa varjo on tasa-arvoisessa asemassa valon ja värin kanssa. Tämä on epätyypillinen asetelma viivapiirroksille, jolla haluan tuoda esille maailmankokemuksemme haurautta.
”Olipa kerran ja ei ollut…” aloittaa monet tuntemamme klassiset sadut ja kansantarinat. Se osoittaa tapahtumat todellisuuden ja epäolevan rajapintaan, joka sisältää kaikki mahdollisuudet.
Tiina-Maria Aalto

– VARJOT -teema oli minulle vähän kuin valon ja varjon leikkiä. Halusin luoda maalauksessa kontrastin valon ja varjon välille, kun kirkas valo osuu pimeydessä olevaan kohteeseen.
Ajattelin VARJOT -teemaa myös symbolisena, synkkyyttä ja pimeyttä elämässä, elämän varjopuolia. Tyhjä vene jäätyneenä keskellä talven pimeyttä ja kuollut harakka peittymässä lumihankeen.
Taru Aromäki

– Tutkin värin olemusta, miten se käyttäytyy muiden värien ja pigmenttien kanssa. Haluan nähdä värin sisään -kuinka väri luo tilaa. Seuraan malttamattomana kuivuuko väri nopeasti vai hitaasti, sitä ei voi ennalta tietää. Siveltimenvetojen kautta syntyneet väripinnat luovat valoa ja varjoa, syvyyksiä ja kirkkauksia.
Krista Kortelainen

– Yritin tavoittaa tunnetta jonkinlaisesta mahdollisuudesta väkivaltaan joka ilmenee vain häivähdyksenä muuten kauniissa pinnassa. Yritin myös tehdä niin valkoisia töitä kuin mahdollista ja silloinhan kuva koostuu pelkistä varjoista. Eli klassinen varjoja paratiisissa meininki.
Sampsa Sarparanta


LATAA TIEDOSTOJA

Galleria Saima