Galleria Saima

Kutsu: Sukella hulvattomiin tunnelmiin

Tiistaina 11.9.2018 klo 14 sinulla on tilaisuus tulla Galleria Saimaan tutustumaan ennakkoon Minni Kallion kiehtoviin, naivistisiin öljyväriteoksiin. Minni on paikalla kertomassa tarinoita teosten takana.

Tervetuloa!

Lea Karttunen
galleristi

Galleria Saima
Neitsytpolku 9
00140 Helsinki

Avoinna näyttelyaikoina ke-pe klo 11-17 ja la-su klo 12-16.

Mutta ilmoitathan tulostasi viimeistään perjantaina 7.9.2018 klo 15 mennessä
joko puh 0405411742/Karttunen tai galleriasaima.lea@mkv.fi

12.9. – 30.9.2018
Minni Kallio
MIELIKUVIA II
naivistisia öljyvärimaalauksia

Helsinkiläinen kuvataiteilija Minni Kallio on ainoa naivistisen suuntauksen edusta, jonka maalauksia Galleria Saima on esitellyt. Hänen ensimmäinen näyttelynsä MIELIKUVIA I oli Galleria Saimassa keväällä 2016. Nyt saamme ihastella MIELIKUVIA II -näyttelyn teoksia.

Toivotamme kaikki naivististen maalausten uudet ja vanhat ystävät tervetulleiksi nauttimaan Minni Kallion teosten tarinoista, tunnelmista sekä väreistä.

“ Maalausteni taustalla ovat mielikuvat, jotka syntyvät arkielämän tapahtumista, alitajunnan ja unien sekoituksista. Maalatessa kuuntelen musiikkia, joka luo hyvän taustan luomisprosessille. Kuvissa pääosassa ovat ihmiset, mutta myös eläimillä on huomattava asema.

Maalausprosessi on jännittävä seikkailu, jonka lopputuloksesta olen aina yllättynyt. Onnellisuus ja iloisuus ovat useimpien tarinoiden tunnelmana, jota voimakkaat värit ja vahva muotokieli tukevat. Ilon aiheita ovat ystävyys, yhdessäolo ihmisten ja eläinten kesken, musiikki sekä arjen pienet ja yksinkertaiset tapahtumat.

Kesä on jo mennyt, maisema on syksyinen ja vaunuissa istuva lapsi iloitsee näkemästään perhosesta. Kalansaalis saa miehen kasvot loistamaan onnesta. Enkeli hellii pelastamaansa pupujussia. Pyörätuolin kahlitsema nainen hymyilee onnellisen salaperäisenä kuin Mona Lisa ystävien käynnin jälkeen.

Onnella on kuitenkin vastakohtia: Paratiisissa vaanii käärme ja idylli muuttuu paoksi, jossa voidaan nähdä symbolisia yhtymäkohtia tämän päivän pakolaisongelmiin. Vettä janoisille- teoksessa korostuu puhtaan juomaveden tärkeys tai sen puute. Vedetään hatusta- taulussa taiteilijapariskunta ponnistelee viihteen vuoksi ollakseen hauskoja ja myyviä.

Toivon, että katsojat eläytyvät teosteni maailmaan ja löytävät niiden tunnelmista yhtymäkohtia omiin kokemuksiinsa.”

Minni Kallio


LATAA TIEDOSTOJA  • Minni Kallio, Perhonen, öljy kankaalle, 73x60, 2018
    Lataa kuva

  • Minni Kallio, Vettä janoisille, öljy kankaalle, 46x55, 2018
    Lataa kuvaGalleria Saima