Suomen Eläinlääkäriliitto

Kutsu: Tervetuloa Eläinlääkäripäiville 30.11.−2.12., Helsingin Messukeskus

Eläinlääkärien täydennyskoulutuspäivien 2016 teema on mikrobilääkkeiden hallittu käyttö. Tästäkin aiheesta kerrotaan lehdistötilaisuudessa keskiviikkona 30.11. klo 10.15 – noin 11.15. Tilaisuudessa on esillä neljä teemaa. Sen jälkeen on mahdollista haastatella puhujia erikseen. Toimittajat voivat akkreditoitua päiville etukäteen verkossa.

Toimittajien lehdistötilaisuuden aiheet 30.11. klo 10.15 ovat:

Mikrobilääkeresistenssi globaalina uhkana, aiheesta puhuu eläinlääketieteen tohtori Tuula Honkanen-Buzalski. Hän toimi Eviran tutkimus- ja laboratorio-osaston johtajana sekä siihen liitetyn Eläinlääkintä- ja elintarviketutkimuslaitos Eelan ylijohtajana. Hän valaisee kytköstä eläinten mikrobilääkkeiden käytön ja ihmisten sairauksien hoidon välillä.
Tiedepalkinto Topi Salmi. Palkinnon saaja on perehtynyt zoonoottisten bakteereiden epidemiologiaa, genetiikkaa ja diagnostiikkaa. Zoonoosit ovat taudinaiheuttajia, jotka ovat yhteisiä ihmisille ja eläimille. Työn kansainvälistä ja yhteiskunnallista merkitystä korostava palkinto julkistetaan 30.11. klo 17. Palkittu kertoo työstään.
Eläinlääkäriliitto täyttää 125 vuotta: kuinka konitohtoreista tuli kansanterveystyön tekijöitä. Ja mitä tehdään seuraavat sata vuotta… Aiheesta kertoo liiton (väistyvä) puheenjohtaja, Kirsi Sario.
Ihmisten ja eläinten yhteiset loiset – uusia haasteita? eläinlääketieteen tohtori, zoonoosiparasitologian dosentti Pikka Jokelainen

Torstaina 1.12. on Tuotantoeläinten nauta-osiossa paneelikeskustelu laajakirjoisten antibioottien käytöstä suomalaisten nautojen hoidossa alkaen klo 15.45. Keskustelun alustaa ylitarkastaja, ELT Liisa Kaartinen Evirasta. Keskustelun juontaa ELL Heidi Hiitiö. Panelistit ovat ELT Heli Simojoki, ELTDK, HY; ELT Reijo Junni, ELTDK, HY; ELL Leena Suojala, MTK; ELL Tuomas Herva, Atria Oyj; ELL Kristiina Sarjokari, Valio Oy, ELK Noora Mölsä ja ELL Virve Korhonen, lehmälääkärit.com. Panelistit ovat lupautuneet vastaamaan myös toimittajien kysymyksiin keskustelun jälkeen hiukan pidempään kuin ohjelmassa on varattu aikaa. Pyydämme aikataulun takia ilmoittamaan tulostasi tähän tilaisuuteen.

Päivillä julistetaan uusi Eläinlääkärit. Joka päivä. -esite. Se valottaa yhdentoista erilaisen eläinlääkärin urapolkua. Esite tulee tuolloin myös liiton verkkosivuille.

Päiville tuleva toimittaja voi akkreditoitua etukäteen verkossa
osoitteessa
https://ssl.eventilla.com/elp2016_media
ja näyttää lehdistökortin tullessaan ilmoittautumaan luennoitsijoiden ilmoittautumistiskille. Ilman lehdistökorttia ja sillä saatavaa tapahtuman lippua ei alueella pääse kulkemaan. Paikalla akkreditoituminen tapahtuu paperilomakkeella ja lehdistökortilla, ilmoittautuminen tällöinkin luennoitsijoiden ilmoittautumistiskillä.

Päiville odotetaan lähes puolet Suomessa laillistetuista eläinlääkäreistä (= noin 1 200) ja lisäksi eläintenhoitajia ja apteekkihenkilökuntaa. Eläinlääkäreille on tapahtumassa kymmenen eri aihepiirin täydennyskoulutusseminaaria ja muuta ohjelmaa. Päivien tiedot ovat osoitteessa www.elainlaakaripaivat.fi, liiton etusivun www.sell.fi kuvake vie samaan paikkaan.

Suomen Eläinlääkäriliitto järjestää päivät apunaan omistamansa koulutusyhtiö Fennovet Oy. Tapahtumapaikka on Helsingin Messukeskuksen kokoustamo, Rautatieläisenkatu 3.

Terveisin,
tiedottaja Anna Parkkari p. (09) 7745 4817 anna.parkkari@sell.fi
Suomen Eläinlääkäriliitto ry, www.sell.fi
Suomen Eläinlääkäriliitto