Pro Rautatie

Kutsu: Tervetuloa mukaan Pro Rautatie ry:n järjestämään ”Hankeyhtiöt” -webinaariin

Valtion, kuntien ja Finavia Oyj:n neuvottelijat pääsivät 13.2.2020 yhteisymmärrykseen Suomi-radan ja Turun tunnin junan suunnittelua edistävien hankeyhtiöiden perustamisesta sekä eri osapuolten rahoitusosuuksista. Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta käsitteli valtion osalta Suomi-rata-hankeyhtiön sekä Turun tunnin juna –hankeyhtiön perustamista 3.3.2020. Talouspoliittinen ministerivaliokunta puolsi, että Suomen valtio, edustajanaan liikenne- ja viestintäministeri, voi hyväksyä Suomi-rata-hankeyhtiön sekä Turun tunnin juna -hankeyhtiön osakassopimukset sekä hankeyhtiöiden perustamisen yhdessä vähemmistöosakkaiden kanssa. Hankeyhtiöiden toimialana ja tehtävänä olisi raidehankkeisiin liittyvä suunnittelu ja sen rahoittaminen rakentamisvalmiuteen asti. (LVM:n tiedote 3.3.2020)

Mikä on hankeyhtiöiden tilanne nyt? Missä ollaan ja miten edetään? Mitä pitäisi huomioida tulevassa suunnittelussa ja rahoittamisessa? Miten tarvittavat päätökset saadaan maaliin?

Tervetuloa mukaan Pro Rautatie ry:n järjestämään ”Hankeyhtiöt” -webinaariin, jossa saamme kuulla vastauksia edellä esitettyihin ja moniin muihinkin ajankohtaisiin kysymyksiin yhtiöiden tilanteista ja strategioista!

”Hankeyhtiöt” webinaari

Aika 4.6.2020 klo 13.00-16.00
Alusta teams
Ohjelma

13.00 Webinaarin avaus
Tuula Petäkoski-Hult, puheenjohtaja, Pro Rautatie ry

13.10 Liikenne- ja viestintäministeriö
yksikön johtaja Sanna Ruuskanen

13.40 Hämeenlinna
kaupunginjohtaja Timo Kenakkala

14.10 Lohja
kaupunginjohtaja Mika Sivula

14.40 Helsinki
yksikön päällikkö Ulla Tapaninen

15.10 Loppukeskustelu ja webinaarin päätössanat
Petteri Portaankorva, varapuheenjohtaja, Pro Rautatie ry

Pyydämme ilmoittautumaan 3.6. klo 12.00 mennessä oheisen ilmoittautumislinkin kautta. Tilaisuus on maksuton. Osallistujien määrä on rajoitettu 250 henkilöön.

Ilmoittautuminen

Tervetuloa!

Pro Rautatie ry:n hallitus
Pro Rautatie