Galleria Saima

Kutsu: Tervetuloa tutustumaan HEIJASTUMIA MINUUDESTA -näyttelyyn!

Galleria Saiman maaliskuun 11.3.-29.3. näyttelyn maalauksissa taiteilija Ulla Tonteri etsii vastauksia kysymyksiin – kuka olen itselleni ja muille.

Tervetuloa!

Galleria Saima
Neitsytpolku 9
00140  Helsinki
www.galleriasaima.fi

Galleria on avoinna näyttelyaikoina ke-pe klo 11-17 ja la-su klo 12-16.

Lisätietoja 0405411742/Karttunen

——————–

11.3.-29.3.2020
Ulla Tonteri
HEIJASTUMIA MINUUDESTA
maalauksia

– Maalaaminen on minulle matka itseni kohtaamiseen. Koko maalausprosessi on erilaisten tunnetilojen käsittelemistä. Teokseni syntyvät useinmiten musiikin välityksellä, mikä nostaa esille tunteita, joita voi olla usein vaikea sanallistaa. Musiikin kuuntelu on minun keinoni avautua. Kuuntelen samaa sen hetkiseen tunnetilaani sopivaa sävellystä koko maalausprosessin ajan.

– Osan näyttelyni HEIJASTUMIA MINUUDESTA teoksista maalasin Taidekoulu Alfan päättötyönäyttelyyn tammikuulle 2020. Ne syntyivät oopperan Cavalleria rusticanan synnyttämistä tunnelmista.

– Kuvaan maalauksissani ihmisen itseyttä ja minuutta. Etsin samalla vastauksia kysymyksiin – kuka olen itselleni ja muille. Sibelius-Akatemian emiritusprofessori Kari Kurkela on sanonut: ”Itseys tarvitsee peiliä voidakseen kohdata itsensä.” Maalaan usein alitajuntani synnyttämiä henkilöitä, jotka mielessäni sijoitan johonkin kontekstiin. Viitekehyksenä voi toimia omaan elämääni sijoittuva kokemus tai tunnetila.

– Työskentelen kotiateljeessani Siilinjärvellä. Maalaan useimmiten öljyväreillä kankaalle tai kovalevylle.

Siilinjärvellä
22.02.20
Ulla Tonteri


LATAA TIEDOSTOJA

Galleria Saima