Galleria Saima

Kutsu: Tervetuloa värikkääseen TOROS & TORSOS maailmaan Galleria Saimaan tiistaina 10.4. klo 14. Voit  tutustua tällöin ennakkoon Jouni Punkin veistosnäyttelyyn.

Värikkäät, käsin hiotut ja tarkasti viimeistellyt härät ja torsot valtaavat 11. huhtikuuta Galleria Saiman. Silloin alkaa Aalto-yliopiston betonitekniikan professori Jouni Punkin ensimmäinen yksityisnäyttely Toros & Torsos.

Ilmoita tulostasi viimeistään perjantaina 6.4. klo 15 mennessä puh 0405411742/Lea Karttunen

Galleria Saima
Neitsytpolku 9
00140 Helsinki
www.galleriasaima.fi
galleriasaima.lea@mkv.fi
Avoinna: ke-pe 11-17 ja la-su 10-16
Lisätietoa: Lea Karttunen 0405411742

TOROS & TORSOS
11. – 29.4.2018

JOUNI PUNKKI
veistoksia

Tekniikan ihmisenä Jouni Punkki (s.1963) ei aikoinaan ajatellut ilmaisevansa itseään taiteen keinoin. Innostus veistämiseen syttyi kuitenkin kuvanveistäjä Virpi Kanto-Kokon kursseilla, joille hän on osallistunut jo parikymmentä kertaa. Perinteiset materiaalit eivät puhutelleet ja toimineet hänen ilmaisussaan ja koska Jounilla on tukeva tietämyt betonista, oli
materiaalivalinta selvä. Veistosten materiaali on tottakai betoni. “Se on monipuolinen ja väreiltään mielenkiintoinen materiaali, mikä avautuu suhteellisen helposti veistäjälle, mutta luo kyllä työstäjälleen omat haasteensa,” toteaa hän ja jatkaa, “betonin imago perustuu aivan turhaan harmaaseen perusbetoniin”. Erikoisbetonit ja tekniikat kuuluvat Punkin arkiammattiin. “Parhaimmillaan valaminen ja erityisesti betonin hiominen ovat hyvinkin terapeuttisia,” toteaa Jouni Punkki. Hän on jakanut tietämystään myös työpajoissa Suomen Kuvanveistäjäliiton jäsenille.

Lopullinen ilmaisutapa avautui, kun Punkki loi oman työskentelytavan yhdistää 3D-muotoilu ja mekaaninen käsin työstänen. Alustavan muodon hän tekee digitekniikoilla. Hionta ja viimeistely tehdään kuitenkin aina käsin, näin pinnasta saadaan lähes silkkinen. “Minun juttuni on yhdistellä eri tekniikoita,” sanoo Jouni Punkki


LATAA TIEDOSTOJA

Galleria Saima