Galleria Saima

Kutsu: Tule katsomaan Galleria Saimaan ONKO NÄIN! 5.6 klo 14.00

“Sarparanta jatkaa kultakauden mestareiden, etenkin Albert Edelfeltin edustamaa realismin perinnettä, mutta lisää siihen roiman annoksen punk-asennetta,” toteaa Helsingin Sanomat toukokuussa 2014.

Tule katsomaan Galleria Saimaan ONKO NÄIN!

Tiistaina 5.6 klo 14 Sarparanta esittelee näyttelyn NE EI MUA KOSKAAN SAA

Tervetuloa!

Galleria Saima
Neitsytpolku 9, 00140 Helsinki

Lisätietoja: 0405411742/Lea Karttunen, galleristi

Ilmoitathan tulostasi viimeistään perjantaina ensimmäinen kesäkuuta klo 15 mennessä joko numeroon 0405411742/Karttunen tai s-postilla osoitteeseen galleriasaima.lea@mkv.fi

NE EI MUA KOSKAAN SAA
Sampsa Sarparannan
maalauksia
6.6.-17.6.2018

Galleria Saima, Neitsytpolku 9, 00140 Helsinki
Avoinna: ke-pe klo 11-17 ja la-su klo 12-16

– Jatkan ihmisyksilön kuvaamista tässä digitalisaation, ikuisten leikkausten, globaalin kapitalismin, sosiaalisen median ja hullujen kuninkaiden ajassa. Tähän kaikkeen meteliin ja loputtomaan piipitykseen häviää ihminen liian helposti. Läheinenkin…
… aivan uusimpiin töihini pyrin saamaan jotakin tämän kaiken vastakohdasta:
vapaudesta (vaikka vaan hetkellisestä tai sen illuusiosta), omanarvontunnosta, uudesta alusta, toisenlaisen olemisen mahdollisuudesta.

– Maailma on äärettömän ruma, mutta myös äärettömän kaunis.

Näyttely on osa Sarparannan viime vuonna alkanutta ”taidekiertuetta”. Mukaan kiertueelle on valikoitunut tarkoituksella useita paikkoja, joissa Sarparannan maalauksia ei vielä ole nähty. Vuonna 2017 pidettiin kuusi näyttelyä, kauimmainen Berliinissä. Tänä vuonna luvassa on toiset kuusi näyttelyä, ja kiertue jatkuu vielä vuoden 2019 puolella.

Sampsa Sarparanta (s.1973) on pitänynt 20-vuotisen taiteilijauransa aikana kymmeniä yksityisnäyttelyitä ja osallistunut useisiin yhteisnäyttelyihin Suomessa ja ulkomailla. Hänen töitään on muun mm. Kiasman, Turun kaupungin ja Salon taidemuseon kokoelmissa.

Sarparannan maalaukset ovat suoria ja usein poliittisesti kantaaottavia ja provokatiivisia. Aiheisiin ovat kuuluneet niin Sudanin nälkää näkevät kuin Turun makeistehtaan irtisanotut työntekijät, mutta yhtälailla henkilökuvat ja arkiset välähdykset taiteilijan lähipiiristä.

Helsingin Sanomat kutsuikin Sarparantaa loistavaksi arjen ihanan kauheuden kuvaajaksi, (tammkuu 2011). “Sarparanta jatkaa kultakauden mestareiden, etenkin Albert Edelfeltin edustamaa realismin perinnettä, mutta lisää siihen roiman annoksen punk-asennetta.” Helsingin Sanomat, toukokuu 2014.

Hän on opiskellut Kuvataideakatemiassa. Asuu ja työskentelee ateljeessaan Perniössä. Hänet valittiin Taidekeskus Salmelan nuoreksi taiteilijaksi vuonna 2004.

Sarparanta on tunnettu myös 20 vuoden urasta No Shame punk-yhtyeen laulajana / lauluntekijänä. Hän työstää parhaillaan ensimmäistä sooloalbumiaan.


LATAA TIEDOSTOJA  • Sampsa Sarparanta, Elävien kuolleiden päivä/Day of the Dead, öljy levylle, 2017
    Lataa kuva

  • Sampsa Sarparanta, Tahra, 89x91, öljy levylle, 2017
    Lataa kuvaGalleria Saima