Galleria Saima

Kutsu: Tule katsomaan Saimaan, miten yhteiset opiskeluvuodet ja työhuone ovat vaikuttaneet nuorten taidemaalareiden ilmaisuun

JAETTU TILA

Tytti Heikkilä
Raana Lehtinen
Veronica Tomi
Sanna Vakkilainen

12.2.-1.3. 2020
maalauksia

Tervetuloa!

Galleria Saima
Neitsytpolku 9, 00140 Helsinki
Avoinna näyttelyaikoina ke-pe klo 11-17 ja la-su klo 12-16

Lisätietoja: 0405411742/Lea Karttunen, galleristi

———————–

Tytti Heikkilä, Raana Lehtinen, Veronica Tomi ja Sanna Vakkilainen valmistuivat vuonna 2019 Vapaasta Taidekoulusta taidemaalareiksi. Tänä päivänä he jakavat yhteisen työhuoneen. Taideopiskelijoina he kulkivat yhteistä polkua, mutta löysivät tällä matkalla kuitenkin oman ilmaisunsa. Näyttely Saimassa avaa oven neljän taiteilijan luovaan tilaan ja paljastaa, miten toisten läsnäolo on vaikuttanut omaan työskentelyyn.

Tytti Heikkilä tarkastelee maalauksissaan luontoa värin ja tilan kokemusten kautta. Teokset syntyvät intuitiivisesti maalia kerrostaen ja värien osoittamaa reittiä seuraten. Kankaalle ilmestyy viittauksia paikkoihin, joissa ihmisen rakennelmille ei ole sijaa. Katsojan tehtäväksi jää kokea paikka, olla siinä sisällä.

Raana Lehtisen maalaukset ovat fyysisen maailman kuvauksia, jotka päätyvät vastakkain pienen ihmisen ajattelun kanssa. Lehtiselle tärkeintä maalaamisessa on vapaus. Teos on hänen turvasaarekkeensa, jossa eivät päde fysiikan sen enempää kuin ihmisen asettamatkaan lait. Jäljelle jää tila, jossa kaikki on mahdollista.

Veronica Tomia inspiroivat luonto ja eläimet. Maalausten aiheet pohjautuvat sekä tosielämän tilanteisiin, että mielikuvituksen luomiin paikkoihin, joita romantisoimalla hän luo unenomaisia kohtaamisia luonnossa. Tomi suosii rajattua värimaailmaa, ja maalaa tarkasti ohuin kerroksin.

Sanna Vakkilainen käyttää värimaalauksissaan lasuureja sekä hyödyntää mahdollisimman monenlaista maalausjälkeä luoden näin eheän kokonaisuuden. Hän nauttii maalaamisesta sekä sen tarjoamasta teoskohtaisesta matkasta. Hän ei näe maalauksiaan täysin abstrakteina, vaan niissä katsoja voi ja saa nähdä esittäviä elementtejä ja tunnelmia.


LATAA TIEDOSTOJA

Galleria Saima