Study Estonia

Kutsu: Tule lehdistömatkalle Tallinnan ja Tarton korkeakouluihin!

Virossa opiskelee jo 1 400 suomalaista – haku korkeakouluihin on käynnissä

Ulkomaalaisten tutkinto-opiskelijoiden määrä Viron korkeakouluissa kasvaa vuosittain. Tällä hetkellä Virossa opiskelee noin 4 000 ulkomaalaista tutkinto-opiskelijaa, joista noin 1 400 on kotoisin Suomesta.

Study Estonia järjestää toukokuussa kaksi toimittajien ja bloggareiden tutustumismatkaa Viron korkeakouluihin.

Opetushallituksen tuoreen julkaisun mukaan ulkomailla opintonsa aloittaneiden suomalaisnuorten määrä on kaksinkertaistunut 10 vuodessa. Suhteessa eniten ovat kasvaneet Virossa ja Alankomaissa korkeakouluopintonsa aloittaneiden määrät. 2000-luvun alkuun verrattuna Viroon lähtevien määrä on peräti kuusinkertaistunut.

Englanninkielisiä tutkinto-ohjelmia tarjoaa kahdeksan virolaista korkeakoulua. Suomalaisten keskuudessa suosituimpia ovat lääketieteen ja eläinlääketieteen tutkinto-ohjelmat. Paljon opiskellaan myös oikeustieteen ja kauppatieteen kandidaattitutkintoja.

Korkeakoulutus jakautuu Virossa, samoin kuin Suomessakin, kolmeen asteeseen: kandidaatin, maisterin ja tohtorin tutkintoihin. Tutkintojen laajuudet ja kestoajat ovat samat kuin muissakin EU-maissa, joten ne ovat yhtä päteviä kuin Suomessa tai missä tahansa muussa EU-maassa suoritetut opinnot.

Englanninkielisten tutkinto-ohjelmien suorittaminen on maksullista. Lukuvuosimaksut ovat keskimäärin 3 000–4 000 euroa. Suomalaiset rahoittavat Virossa opiskeluaan useimmiten Kelan myöntämällä opintotuella, joka riittää matalien elinkustannusten Virossa huomattavasti kotimaata paremmin.

Haku Viron korkeakouluihin on parhaillaan käynnissä ja päättyy oppilaitoksesta riippuen kevään ja kesän kuluessa. Lähes kaikki virolaiset korkeakoulut käyttävät e-valtiolle tyypillisesti DreamApply-verkkohakemuspohjaa, jonka avulla hakeminen onnistuu useisiin oppilaitoksiin ja opinto-ohjelmiin yhdellä hakemuksella yhdessä osoitteessa.

Tule lehdistömatkalle Tallinnan ja Tarton korkeakouluihin!

Study Estonia tekee virolaista korkeakoulutusta tunnetuksi Viron ulkopuolella. Organisaatio tekee yhteistyötä kaikkien virolaisten korkeakoulujen kanssa, jotka tarjoavat englanninkielisiä tutkintoon johtavia opinto-ohjelmia.

Study Estonia järjestää toimittajille ja bloggareille räätälöidyt tutustumismatkat Tallinnan ja Tarton korkeakouluihin.

Matkat järjestetään 2.–4.5.2018 ja 16.–18.5.2018. Lisätiedot, ohjelman ja ilmoittautumisohjeet löydät osoitteesta http://www.studyinestonia.ee/fi/node/4160.

Matkat ovat mainio tilaisuus tutustua myös Tallinnan ja Tarton kevät- ja kesätarjontaan. Tällä viikolla 100 vuotta täyttävä Viro juhlii itsenäisyyttään koko vuoden ja on siksi ajankohtainen juttuaihe paitsi opintojen, myös matkailun näkökulmasta.

Olemme koonneet tämän viestin liitteeksi helppolukuisen taustatietopaketin korkeakouluopiskelusta Virossa. Löydät sieltä hyödyllisiä linkkejä sekä muutamia vinkkejä Tallinnan ja Tarton nähtävyyksiin.

Study Estonialla on myös laaja rekisteri Virossa eri aloilla opiskelevien suomalaisten yhteystietoja. Suomalaisopiskelijat vastaavat mielellään toimittajien ja bloggareiden kysymyksiin sekä kertovat arjestaan virolaisissa korkeakouluissa ja niiden ulkopuolella.

Ota siis meihin yhteyttä ja kerro, minkä alan opiskelijaa haluaisit haastatella, ja toimitamme sinulle listan soveltuvista haastateltavista.

Soitellaan, kirjoitellaan ja tavataan virolaisten korkeakouluopintojen merkeissä!
Kysymykset, lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Study Estonian Suomen-edustus
Sanna Immanen
puh. 040 515 0085
finland@studyinestonia.ee
www.studyinestonia.ee/fi

 


LATAA TIEDOSTOJA

Study Estonia