Radiojuttu: Ilmastoraportti herätti kotitaloudet – ympäristöystävällinen sähkö ei välttämättä ole kalliimpaa

 

Lokakuussa julkaistu IPCC:n ilmastoraportti herätti kuluttajat pohtimaan omia kulutustottumuksiaan ja energiankäyttöään. Raporttia seurasivat lukuisat vinkit, joissa muun muassa kehotetaan laskemaan kodin lämpötilaa, rajoittamaan kuuman veden käyttöä ja suosimaan uusiutuvaa sähköä.

Uusiutuvan eli ympäristöystävällisen sähkön valitseminen ei välttämättä tule yhtään perinteistä vaihtoehtoa kalliimmaksi. Miten ympäristöystävällinen sähkö on tuotettu? Entä kuinka paljon yhden kotitalouden siirtyminen siihen vähentää hiilidioksidipäästöjä, esimerkiksi lentämiseen verrattuna?

Vattenfallin kuluttajaliiketoimintajohtaja Taija Sjöblom kertoo, miten sähkösopimus tehdään arvopohjaisesti ja mitä energia-alalle kuuluu tänä syksynä.

Toimittajana on Sanna Ala-Seppälä.

Radiohaastattelusta on saatavana valmiiksi editoidut, noin 3 ja 5 minuutin mittaiset jutut. Jutut ovat radioille vapaasti ja veloituksetta julkaistavissa ja editoitavissa.

JULKAISUVAPAA HETI

Radiojuttu on tuotettu yhteistyössä Vattenfallin kanssa.

 

 

 


LATAA TIEDOSTOJA


Vattenfall myy sähköä kaikkialle Suomeen (lukuun ottamatta Ahvenanmaata) ja on yksi maan suurimmista sähkön myyjistä. Meiltä voit valita itsellesi sopivan sähkösopimuksen ja tavan, jolla haluat sähkösi tuotetun. Tarjoamme ja kehitämme asiakkaillemme myös muita sähköön liittyviä tuotteita ja palveluita, joiden avulla voit ottaa sähkölaskusi hallintaan. www.vattenfall.fiJULKAISIJAN UUSIMMAT

07:00 01.11.2017 Artikkeli: Sähkön hinta pienessä nousussa – näin varaudut lämmityskauteen
07:30 21.06.2017 Artikkeli: Anna auringon lämmittää – älä unohda lämmitystä päälle loman ajaksi
08:00 23.03.2017 Artikkeli: Kevät vie sähkölämmittäjän laskusta jopa puolet pois
08:25 14.12.2016 Artikkeli: Sähkön hinta jatkaa nousuaan – joulun kulutuksesta ei silti pidä stressata
07:00 22.09.2016 Artikkeli: Sähköä kuluu kohta taas enemmän – varaudu lämmityskauteen tiivistämällä koti