Lakea Oy

Radiojuttu: Lemmikin omistajat vaikeuksissa vuokra-asuntomarkkinoilla

 

Lemmikkieläinten omistajat kohtaavat usein vaikeuksia asuntoa etsiessään, sillä monissa vuokra-asunnoissa karvaisten perheenjäsenten pitäminen on kielletty. Ongelma koskettaa lukuisia ihmisiä, sillä tilastojen mukaan joka kolmannessa suomalaiskodissa on vähintään yksi lemmikki.

Miksi lemmikkieläimet eivät ole sallittuja vuokra-asunnoissa, vaikka sääntöjen mukaan omistajan kuuluu korvata karvaturrinsa mahdollisesti aiheuttamat vahingot? Entä mitä vuokranantajan ja vuokralaisen on syytä ottaa huomioon, jos eläimet sallitaankin asunnossa?

Kennelliiton näyttelysihteeri Maarika Wallenius kertoo, mitä eläinten omistajat toivovat vuokra-asunnoltaan. Lemmikit vuokra-asunnoissaan sallivan Lakean toimitusjohtaja Timo Mantila puolestaan kertoo, mitä pari vuotta sitten tehty muutos on tarkoittanut vuokranantajalle.

Toimittajana on Sanna Ala-Seppälä.

Radiohaastattelusta on saatavana valmiiksi editoidut, noin 3 ja 5 minuutin mittaiset jutut. Jutut ovat radioille vapaasti ja veloituksetta julkaistavissa ja editoitavissa.

JULKAISUVAPAA HETI

Radiojuttu on tuotettu yhteistyössä Lakean kanssa.

 

 


LATAA TIEDOSTOJA

Lakea OyJULKAISIJAN UUSIMMAT

08:00 17.05.2016 Artikkeli: Asuminen vie leijonanosan kotitalouksien tuloista – uusista rahoitusratkaisuista on huutava pula