Radiojuttu: Miksi lapset pelkäävät hammaslääkäriä – ja mitä pelolle voi tehdä?

Jopa puolet suomalaisista pelkää hammaslääkäriä, ja monen pelko juontaa juurensa lapsuudesta. Mutta miksi lapset pelkäävät hammaslääkäriä?

Radiojutussa kuullaan, mitä eri syitä lasten hammaslääkäripelkoon on ja miten eri tavoin pelkoa voi lieventää.

Radiojutun haastateltavana on Oral Hammaslääkäreiden suuhygienisti Arian Riatson, joka työskentelee pelkopotilaisiin erikoistuneella lasten hammaslääkäriasemalla.

Riatson kertoo jutussa muun muassa vinkit vanhemmille, miten he voivat tukea lasta hammaslääkäripelon knssa ja miten lapsi voi päästä jo nuorena hammaslääkäripelostaan.

Radiojutun haastattelijana on Elina Kirvesniemi.

Haastattelusta on editoitu noin 3 ja 5 minuutin pituiset radiojutut. Ne ovat radioille vapaasti ja veloituksetta julkaistavissa sekä editoitavissa.
JULKAISUVAPAA HETI

Radiojuttu on tuotettu yhteistyössä Oral Hammaslääkäreiden kanssa.


LATAA TIEDOSTOJA


Suomalainen Oral Hammaslääkärit Oyj (www.oral.fi) on Suomen tunnetuin (Innolink Research 2016) hammasterveyspalveluyhtiö, jonka työyhteisöön kuuluu yli 1000 alan ammattilaista. Yhtiön liikevaihto vuonna 2015 oli 71,4 miljoonaa euroa. Oral tarjoaa kattavat suun terveydenhoidon palvelut yli 40 hammaslääkäriasemalla eri puolella Suomea. Konserniin kuuluu myös Oral Hammaslaboratorio Oy.