Hemsö Suomi

Radiojuttu: Miksi säkkituolissa oppii paremmin kuin pulpetissa? Koulut hankkiutuvat nyt kilvan eroon perinteisistä luentosaleista

 

Koulut eivät ole enää entisellään: niistä ovat kadonneet pulpettirivit, ja perinteisten luokkien tilalle ovat tulleet säkkituolit, seisomapöydät ja lukuisat digitaaliset laitteet.

Sama trendi on levinnyt korkeakouluihin, joissa yhä useammin luentosalin korvaa oppimisympäristöksi kutsuttu tila. Mutta mikä vanhoissa luokkahuoneissa käytännössä muuttuu, ja miten uusissa tiloissa opiskellaan?

Radiojutussa päästään tutustumaan uuteen Satakunnan ammattikorkeakoulun SAMKin kampukseen. SAMKin kiinteistö- ja turvallisuuspäällikkö Jussi Koskinen kertoo jutussa, miten koko kampusta voi hyödyntää opiskeluun, miten he käyttävät älyluokkia ja simulaatiota opetuksessa ja minkä takia toimivan kampuksen on hyvä sijaita kaupungin keskustassa.

Koskinen puhuu haastattelussa myös laajemmasta muutoksesta, minkä takia juuri nyt korkeakoulut ovat muutostarpeessa ja miten toimiva opiskeluympäristö tukee opiskelua. Radiojutussa kuullaan lisäksi opiskelijoiden mietteitä uudesta kampuksesta.

Radiojutun haastattelijana on Elina Kirvesniemi.

Haastattelusta on editoitu noin 5- ja 3-minuuttiset radiojutut. Ne ovat radioille vapaasti ja veloituksetta julkaistavissa sekä editoitavissa.

JULKAISUVAPAA HETI

Radiojuttu on tuotettu yhteistyössä SAMKin kampuksen omistavan kiinteistösijoitusyhtiö Hemsön kanssa.

 

 

 

 

 


LATAA TIEDOSTOJA

Hemsö Suomi