Ympäristöministeriön KIRA-digi-hanke

Radiojuttu: Näin digitalisaatio näkyy kerrostalossa asuvalle: valta säätää huoneiden lämpötilaa ja hankkia arkea helpottavia palveluita

 

Kiinteistö- ja rakentamisalan digitalisaatio etenee vauhdilla. Tulevaisuudessa yksittäinen kerrostaloasukas voi vaikuttaa asumismukavuuteensa esimerkiksi säätämällä oman asuntonsa lämpötilaa ja ilmankosteutta huone kerrallaan.

Miten huoneiden lämpötilan säätely onnistuu käytännössä, ja millaisia tuloksia sen testaamisesta on saatu tamperelaisissa kerrostaloasunnoissa? Entä millaisia digitalisaation mahdollistamia palveluita on jo otettu käyttöön uusissa kerrostaloissa, ja minkälaisia älyratkaisuja vielä suunnitellaan?

KIRA-digi-hankkeen digipäällikkö Teemu Lehtinen kertoo, miten kodin elektroniikkaa hallinnoidaan äänen avulla, ja millaisia digitalisaation mahdollistamat palvelut voisivat olla käytännössä. Energiaratkaisuihin liittyviä asiantuntijapalveluita tarjoavan Enermixin toimitusjohtaja Janne Heinonen puolestaan kertoo, kuinka paljon energiaa on säästetty älykkäällä lämmitysjärjestelmällä.

Toimittajana on Sanna Ala-Seppälä.

Radiohaastattelusta on saatavana valmiiksi editoidut, noin 3 ja 5 minuutin mittaiset jutut. Jutut ovat radioille vapaasti ja veloituksetta julkaistavissa ja editoitavissa.

JULKAISUVAPAA HETI

Radiojuttu on tuotettu yhteistyössä ympäristöministeriön kiinteistö- ja rakennusalaa vauhdittavan KIRA-digi-hankkeen kanssa.

 

 


LATAA TIEDOSTOJA

Ympäristöministeriön KIRA-digi-hanke