Lakea Oy

Radiojuttu: Puurakentaminen kutistaa kuntien hiilijalanjälkeä ja tuo raitille uudenlaista arkkitehtuuria

Rakennustutkimus RTS:n kesäkuisen tutkimuksen mukaan Suomessa on nyt valloillaan puuinnostus: puusta rakennetaan parhaillaan lukuisia kerrostaloja, rivitaloja ja muita rakennuksia. Syitä intoon ovat muun muassa hiilijalanjäljen pienentäminen sekä uudenlaisen arkkitehtuurin saaminen katukuvaan.

Mitä muita etuja puurakentaminen tarjoaa? Entä mitä keinoja rakennuttajilla on rakentamisen kuivaketjun ylläpitoon? Ja mikä tärkeintä: miltä puisen kerrostalon sisäilma tuntuu ja miltä siellä tuoksuu?

Ympäristöministeriön puurakentamisen ohjelman vetäjä Petri Heino kertoo suomalaisesta puuteollisuudesta ja sen kasvusta. Puukerrostaloja muun muassa Jyväskylään, Seinäjoelle ja Turkuun rakennuttaneen Lakean toimitusjohtaja Timo Mantila puolestaan kertoo, mitä on tärkeää huomioida puusta rakennettaessa.

Toimittajana on Sanna Ala-Seppälä.

Radiohaastattelusta on saatavana valmiiksi editoidut, noin 3 ja 5 minuutin mittaiset jutut. Jutut ovat radioille vapaasti ja veloituksetta julkaistavissa ja editoitavissa.

JULKAISUVAPAA HETI

Radiojuttu on tuotettu yhteistyössä Lakean kanssa.


LATAA TIEDOSTOJA

Lakea OyJULKAISIJAN UUSIMMAT

08:00 17.05.2016 Artikkeli: Asuminen vie leijonanosan kotitalouksien tuloista – uusista rahoitusratkaisuista on huutava pula