Radiojuttu: Sähkö mullisti maailman – ja mullistus vain jatkuu

Vielä 50-luvulla pyykinpesu vei kotitöistä viidenneksen, ja sitä verrattiin raskaudeltaan metsätöihin. Sittemmin sähkö on mullistanut maailman, ja nykyään se valaisee, lämmittää, jäähdyttää, vaihtaa ilman, säilyttää ruoan sekä mahdollistaa viestinnän ja pankkiasioiden hoidon. Hyvin harvaa työtäkään voi tehdä ilman sähköä.

Nyt sähkö on mullistamassa myös liikkumisen: sähköautot ovat jo tätä päivää, ja jopa lentokoneissa sähköllä voi olla roolinsa aivan uudenlaisten lentoteknologioiden kehittyessä. Miltä tuntuisi nousta korkeuksiin sähkötoimisen katapultin ampumana, ja liukua lentokoneella määränpäähän, käyttäen sähköä vain laskeutumisessa ja rullauksissa? Entä miten hyödyntää sähköpotkulautoja ja muita sähköllä toimivia kulkuvälineitä pitkilläkin työmatkoilla?

Vattenfallin energia-asiantuntija Malkus Lindroos kertoo, miten sähkö on muuttanut maailman ja mitä lisääntyneessä sähkön käytössä tulisi ottaa huomioon maapallon hyvinvoinnin kannalta.

Toimittajana on Sanna Ala-Seppälä.

Radiohaastattelusta on saatavana valmiiksi editoidut, noin 3 ja 5 minuutin mittaiset jutut. Jutut ovat radioille vapaasti ja veloituksetta julkaistavissa ja editoitavissa.

JULKAISUVAPAA HETI

Radiojuttu on tuotettu yhteistyössä Vattenfallin kanssa.

 

 


LATAA TIEDOSTOJA


Vattenfall myy sähköä kaikkialle Suomeen (lukuun ottamatta Ahvenanmaata) ja on yksi maan suurimmista sähkön myyjistä. Meiltä voit valita itsellesi sopivan sähkösopimuksen ja tavan, jolla haluat sähkösi tuotetun. Tarjoamme ja kehitämme asiakkaillemme myös muita sähköön liittyviä tuotteita ja palveluita, joiden avulla voit ottaa sähkölaskusi hallintaan. www.vattenfall.fiJULKAISIJAN UUSIMMAT

07:00 01.11.2017 Artikkeli: Sähkön hinta pienessä nousussa – näin varaudut lämmityskauteen
07:30 21.06.2017 Artikkeli: Anna auringon lämmittää – älä unohda lämmitystä päälle loman ajaksi
08:00 23.03.2017 Artikkeli: Kevät vie sähkölämmittäjän laskusta jopa puolet pois
08:25 14.12.2016 Artikkeli: Sähkön hinta jatkaa nousuaan – joulun kulutuksesta ei silti pidä stressata
07:00 22.09.2016 Artikkeli: Sähköä kuluu kohta taas enemmän – varaudu lämmityskauteen tiivistämällä koti