Cation Oy

Radiojuttu: Sähköautojen latausasemia kaivataan lisää – näin taloyhtiöt voisivat myydä sähköä autoilijoille

 

Suomessa on tällä hetkellä reilut 1800 täyssähköautoa ja 9500 ladattavaa hybridiautoa. Autojen korkean hinnan lisäksi sähköautoihin siirtymistä hidastaa helppokäyttöisten ja aina saatavilla olevien latauslaitteiden puute. Hitaat latauspisteet sopisivat hyvin taloyhtiöiden, työpaikkojen ja lentoasemien pihoille sekä parkkihalleihin, joissa auto seisoo kerralla pidempään.

Mitä latauspisteeltä vaaditaan, ja voisiko kuka tahansa perustaa sellaisen ja myydä sähköä sähköautoille sekä muille sähköllä kulkeville kulkuneuvoille? Entä jos ladattavia ajoneuvoja on yhtäkkiä liikaa – miten sulakkeiden palaminen voidaan estää?

Sähköautoilijat ry:n puheenjohtaja Kari Kallonen kertoo, millaista sähköautoilu on Suomessa tällä hetkellä ja mitä esteitä sähköautojen yleistymiselle on. Tamperelaisen Cation Oy:n perustaja Katja Koponen puolestaan kertoo Echargie-latauslaitteesta, jonka voi asentaa lähes minkä tahansa taloyhtiön, parkkipaikan tai työpaikan pihalle.

Toimittajana on Sanna Ala-Seppälä.

Radiohaastattelusta on saatavana valmiiksi editoidut, noin 3 ja 5 minuutin mittaiset jutut. Jutut ovat radioille vapaasti ja veloituksetta julkaistavissa ja editoitavissa.

JULKAISUVAPAA HETI

Radiojuttu on tuotettu yhteistyössä ympäristöministeriön kiinteistö- ja rakennusalaa vauhdittavan KIRA-digi-hankkeen kanssa.

 


LATAA TIEDOSTOJA

Cation Oy