Ympäristöministeriön KIRA-digi-hanke

Radiojuttu: Voiko tekoäly auttaa asuntokaupoissa?

 

Suomessa on vuosittain myynnissä noin 150 000 asuntoa. Asuntoaan omatoimisesti myyville on tarjolla erilaisia palveluja, ja nyt myös asunnonostajille kehitetään apua. Asiaa selvitettiin Kiinteistömaailman hankkeessa, jota rahoitti ympäristöministeriön kiinteistö- ja rakentamisalan digitalisaatiota vauhdittava KIRA-digi.

Millaista palvelua asunnonostajat kaipaavat? Entä voisiko asunnonostajille suunnattavan palvelun hoitaa kokonaan robotti?

Kiinteistömaailman omistaman Palan liiketoimintajohtaja Sari Leppikangas kertoo, millaiset asiat mietityttävät asunnonostajia. Porvoolainen asunnonostaja Sebastian Liljeström puolestaan kuvailee, miten hän kaikkein mieluiten ottaisi vastaan tukea asuntokaupoilla eli tehdessään yhtä elämänsä suurimmista hankinnoista.

Toimittajana on Sanna Ala-Seppälä.

Radiohaastattelusta on saatavana valmiiksi editoidut, noin 3 ja 5 minuutin mittaiset jutut. Jutut ovat radioille vapaasti ja veloituksetta julkaistavissa ja editoitavissa.

JULKAISUVAPAA HETI

Radiojuttu on tuotettu yhteistyössä ympäristöministeriön kiinteistö- ja rakennusalaa vauhdittavan KIRA-digi-hankkeen kanssa.


LATAA TIEDOSTOJA

Ympäristöministeriön KIRA-digi-hanke