Empower Oy

Empower laajentui Vattenfallin siivittämänä Tanskan energiamarkkinoille

Tanskassa tuli huhtikuun alussa voimaan uusi sähkömarkkinoita muuttanut lainsäädäntö. Vattenfall mukautti järjestelmiään vastaamaan uutta markkinamallia. Tähän työhön se valitsi kumppanikseen Empowerin.

Uudessa mallissa kaikki Tanskan sähkönmyyjät laskuttavat myös sähkönsiirtomaksut asiakkailtaan. Sähkönmyyjiltä tämä on edellyttänyt muutoksia palveluprosesseihin. Kuluttaja-asiakkaat saavat nyt asiakaspalvelun ja laskut yhdeltä toimijalta.

Palvelutoimitukseen sisältyy uuden keskitetyn viestinkäsittelyjärjestelmän käyttöönoton lisäksi jatkuva mittausarvojen keruu ja tanskalaisasiakkaiden kuukausittainen laskutus. Käytännössä Empower vastaa Vattenfallin asiakkaiden sähkönkulutuksen mittaamisesta ja yhtiölle kuukausittain toimitettavista laskutustiedoista, joiden perusteella yhtiö laskuttaa asiakkaitaan. Empower hoitaa myös kuluttaja-asiakkaiden sähköntoimittajan vaihdoksiin liittyvän hallinnoinnin.

– Ensimmäinen laskutuskierros Tanskassa toteutettiin todella sujuvasti. Empower teki nappisuorituksen, ja sen ansiosta onnistuimme pitämään kaikki aikataulut, sanoo Vattenfall AB:n projektipäällikkönä Ruotsissa toimiva Henrik Juhlin.

Kaikki sähkömarkkinoihin liittyvä tieto kulkee Suomessa sijaitsevan keskuspalvelimen kautta, joka on yhteydessä Tanskassa sijaitsevaan energiakeskukseen. Uusi palvelualusta otettiin käyttöön huhtikuun alusta, ja ensimmäiset laskut laadittiin toukokuun alussa.

– Tämä on ensimmäinen Tanskassa toteuttamamme projekti. Toivomme, että voisimme tehdä vastaavan toteutuksen myös Norjassa ja muissa Pohjoismaissa, sanoo projektipäällikkö Tero Tapiola Empower IM Oy:stä.

Vattenfall valitsi palveluntoimittajaksi Empowerin siksi, että yhtiöllä on joustava alusta, jolla tämän tyyppisiä sähkömarkkinapalveluja voidaan ottaa käyttöön kaikissa Pohjoismaissa nopeasti ja helposti. Vattenfall on Empowerin asiakkaana myös Suomessa, missä yhtiö valvoo Vattenfallin vesivoimatuotantoa.

Lisätietoja:

Tero Tapiola, Projektipäällikkö, Empower IM Oy, puh. +358 444252197
Jarmo Roiha, Myyntijohtaja, Empower IM Oy, puh. +358 400245043
Mika Yletyinen, President, Empower IM Oy, puh. +358 400452870

Empower on palveluyritys, joka rakentaa ja huoltaa sähkö- ja televerkkoja, kunnossapitää tehtaita ja voimalaitoksia sekä toimittaa tietojärjestelmiä ja palveluratkaisuja energiasektorille. Yhtiö palvelee yli sadalla paikkakunnalla Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Konsernin liikevaihto vuonna 2015 oli 340 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 2550 henkilöä. www.empower.fi
Empower Oy