REUNA Kustantamo ja kirjakauppa Oy

Taidemuotoja yhdistävä kirjoituskilpailu

Kaakkois-Suomessa heinäkuussa 2019 järjestettävät KYMI LIBRI -kirjamessut käynnistyvät 1.8.2018 kirjoituskilpailulla. Aikaa tekstien lähettämiseen on 31.1.2019 asti. Kilpailun teemana on joki, ja voittajatekstit annetaan muiden taidemuotojen toteutettavaksi. Luvassa on esimerkiksi tekstin pohjalta tehty näytelmä, musiikkikappale ja maalaus.

Uudenlaisella kirjoituskilpailulla halutaan kehittää eri alojen taiteilijoiden yhteistyötä ja uudistaa kirjamessujen konseptia. Kirjoituskilpailun kymmenen voittajaa kutsutaan messuille seuraamaan tekstinsä muuttumista taideteokseksi tai lavaesitykseksi ja osallistumaan messuohjelmaan. Ohjelmaan on suunniteltu esimerkiksi kirjailijoiden vetämiä teemakävelyjä ja jokiristeilyjä, paneelikeskusteluja ja kokoontumisia lukijoiden ja harrastajakirjoittajien kanssa.

“Kirjoittaminen on yksinäistä, keskittymistä vaativaa työtä, mutta sen tulokset alkavat elää vasta tekstin saavuttaessa lukijan. Minua kiinnostaa nähdä, mitä tapahtuu, kun toisen alan taiteilija inspiroituu tekstistä ja esittää sen yleisölle. Uudenlaisten kirjamessujen lavalla voi tapahtua jotain ennalta arvaamatonta”, sanoo KYMI LIBRI -tapahtuman suunnittelija Tarja Tornaeus.

Tekstien teemaksi valittiin joki, onhan kirjamessujen tapahtumapaikka Kouvolassa, Kymijoen kaupungissa. Samaan aikaan Kouvolassa on asuntomessut, joiden kävijöille kirjamessut tarjoavat kulttuuriohjelmaa.

Kirjoituskilpailun parhaista teksteistä ja niiden sovelluksista muiden taiteiden keinoin julkaistaan kirja syksyllä 2019. “Parhaimmillaan tästä syntyy jotain uutta kirjalliseen kulttuuriin. Kirjojen pohjalta on tehty elokuvia ja näytelmiä, mutta harvemmin puhutaan siitä, miten teksti voi olla inspiraation lähteenä vaikkapa veistokseen tai tanssiperformanssiin”, maalailee Tornaeus.

Kilpailuohjeet ja lisätiedot: PRO Kaakon kirjamessut ry c/o Reunan kirjakauppa, Myllykoskentie 9, 46800 Myllykoski, puh. 040 578 8049, info@reunalla.fi


LATAA TIEDOSTOJA

REUNA Kustantamo ja kirjakauppa Oy