Viron merimuseo

Tallinnan TOP 5 – Parhaat kohteet joululomalle

Siintääkö joululomasuunnitelmissa matka etelään? Euroopan parhaaksi valittu joulutori, lukuisat kulttuurinähtävyydet ja maistuvat ruokaelämykset tekevät Tallinnasta täydellisen matkakohteen. Tutustu myös TOP 5 -listamme huippunähtävyyksiin, jotka kaikki sijaitsevat kätevästi vain lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan.

Merimatka Paksun Margareetan tornissa

Perusteellisesti uudistettu, vastikään uudelleen avattu Paksun Margareetan museo on osa Viron merimuseota. Vanhaakaupunkia vartioivassa Paksun Margareetan tykkitornissa sijaitsevan museon tähtenä loistaa 700 vuotta vanhan koggin eli rahtilaivan hylky. Modernin valoisiin tiloihin levittäytyvä perusnäyttely kertaa Viron merenkulun historian keskiaikaisesta kaupankäynnistä nykyajan risteilylaivoihin. Ethän unohda testata museon digiratkaisuja ja omin käsin kokeilemaan kutsuvia aktiviteetteja – niitä on kaikkiaan 70! Saman verran on myös erilaisten merialusten komeita pienoismalleja.

Lisätietoja: http://meremuuseum.ee/paksmargareeta/fi/

 

Taide-elämyksiä Fotografiskassa

Fotografiska on tukholmalaislähtöinen, kansainvälisesti tunnettu ja tunnustettu valokuvamuseo, joka on toiminut kesästä lähtien myös Tallinnassa. Suositulla Telliskiven alueella sijaitseva Fotografiska Tallinn on viihtyisä taiteen, hyvän ruoan, musiikin, designin ja avoimen ajattelun kohtaamispaikka. Nimekkäiden valokuvataiteilijoiden näyttelyt inspiroivat monenlaisen taiteen ystäviä, ja mikäli arvostat myös ruokaelämyksiä, kannattaa kierros päättää Fotografiskan ravintolaan.

Lisätietoja: https://www.fotografiska.com/tallinn/en/

 

Vielä ehdit! – Sex & the Sea -näyttely Lentosatamassa

Lentosatama on Viron merimuseon toinen toimipiste, joka tarjoaa unohtumattomia ja interaktiivisia elämyksiä koko perheelle – tutkikaa joukolla vaikka ihan oikeaa 1930-luvun sukellusvenettä. Aikuisempaan makuun sopii 19.1. saakka avoinna oleva hollantilaisen multimediataiteilija Saskia Boddeken näyttely Sex & the Sea. Taiteellinen näyttelyinstallaatio pureutuu merimiesten haluun ja kaipuuseen sekä raottaa verhoa merenkävijöiden tuntemattomaan ja salaperäiseen vapauteen.

Lisätietoja: http://meremuuseum.ee/lennusadam/fi/

 

Todellista kulttuuria Taidekeskus Kaissa

Mikäli etsit todellista kulttuurielämystä, on valintasi Taidekeskus Kai. Noblessnerin rouhealla satama-alueella sijaitseva keskus tarjoaa kiehtovan sekoituksen aluehistoriaa, oman aikansa arkkitehtuuria sekä modernia taidetta ja kulttuuria. Kain vieraana nautit vangitsevasta ja ajatuksia herättävästä taiteesta, elokuvamaailman suunnannäyttäjien teoksista sekä neljän ravintolan makumatkoista Virosta aina Japaniin saakka.

Lisätietoja: https://kai.center/en/

 

VR-huumaa Keksintötehdas Protossa

Oletko valmiina matkalle interaktiiviseen fantasiamaailmaan? Keksintötehdas Protossa koet viime vuosisatojen merkittävimmät keksinnöt aivan uudella tavalla – uniikit prototyypit nimittäin heräävät eloon uuden vuosituhannen teknologian ansiosta. Virtuaalitodellisuuden taika ja interaktiivisuus paiskaavat kättä Noblessnerin historiallisessa valimorakennuksessa.

Lisätietoja: https://prototehas.ee/fi/kotisivu/
Viron merimuseo